Kontakt

Vi som driver Folkdräktsmarknad.se heter Joakim och Ola Depui.


När Hemslöjd, kultur och utveckling Region Jönköpings län eller helt enkelt Hemslöjden i Jönköpings län 2015 arrangerade folkdräktsmarknad på Jönköpings läns museum var vi med.


Efter marknaden kontaktade många hemslöjden med frågor om försäljning och köp av dräkter. Vi tog med oss detta till folkdräktsmarkanden 2016 och startade då upp hemsidan för att säljare och köpare på ett enkelt sätt ska kunna komma i kontakt med varandra.


Projekten tillsammans med Hemslöjden i Jönköpings län blir fler. Nu arbetar vi med en inventering  och dokumentation av dräkterna i Jönköpings läns.  Vi  kommer under 2017 gå igenom de dräkter som finns i varje härad i länet. Dels de historiska plaggen som varit förlagor till de dräkter som idag finns i vårt län. dels kommer i titta på folkrörelsen som arbetat med dräkter.


Här önskar vi komma i kontakt mer er som kan berätta om arbetet med häradsdräkterna i Jönköpings län. Ni som forskat, hållt kurser, deltagit i dräktsömnadskurs, alla ni som kan berätta och ge liv åt beskrivningen om folkrörelsen som arbetat med dräkter.


Du kan komma i kontakt med oss genom att fylla i kontaktformuläret bredvid, det går också bra att kontakta oss på telefon eller e-post.
Kontakta oss


info@folkdraktsmarknad.se


073 08 56 354 Ola Depui

070 33 56 354 Joakim Depui


Sidan drivs av


I samarbete med


Hemslöjd, kultur och utveckling

Region Jönköpings län

Hjälp oss utveckla hemsidan

Förlag eller författare som önskar få litteratur inom dräktområdet publicerad på hemsidan kan kontakta oss via e-post eller telefon.

Ni som tillhandahåller dräktmaterial, väver dräkteryger, syr dräkter eller på annat sätt arbetar med något som har med dräkt att göra är välkomna att kontakta oss så kan vi publicera länkar till er på hemsidan.

Joakim i dräkt

från Mo härad.


Förlagan till den

gröna västen

finns på Nordi-

ska museet.

Ola i dräkt från Vista härad.


Förlaga till väst, byxa och rock finns på Nordiska museet.